Een gepaste fundering

Voor elke blokhut is het van groot belang dat de blokhut op een stevige ondergrond staat. U doet er goed aan om een stevige waterpas ondergrond te gebruiken.

 

Waterpas

De fundering of ondergrond dient altijd 100% waterpas te zijn. De funderingsbalken zijn niet zelfdragend, dus indien u op een chassis wilt bouwen of op betonbanden dient u hier rekening mee te houden.

 

Funderingsmaat

Al onze stapelbouw blokhutten van het merk Blokhutwereld worden gebouwd volgens het stapel-veer-en-groef systeem. Dit houdt in dat alle blokhutten "oortjes" of "uitsteeksels" hebben van 10 centimeter per kant. Wij meten altijd met de buitenmaten van de blokhut, dus als bij ons een blokhut 4 meter breed is, dan is dat inclusief deze oortjes. De funderingsmaat is dan heel simpel te berekenen: buitenmaten minus 20 centimeter. Bij een blokhut van 4x3 meter is de funderingsmaat dus 3,80 meter bij 2,80 meter.

> Tip! Indien u beton gaat storten, stort dan net een centimeter minder: 3,79 x 2,79 meter. Zodoende staat de blokhut mooi boven het maaiveld en krijgt plasvorming onderaan de blokhut geen kans om in rechtsstreeks contact te komen met uw blokhut! 

 

Betonnen fundering

Wij geven altijd de voorkeur aan een betonnen fundering, maar in veel gevallen zullen (beton)tegels of zelfs alleen hard zand ook volstaan.

 

Harhouten onderbalken

Indien u het huis op een ondergrond plaatst die groter is dan de blokhut zelf heeft u kans op plasvorming op deze ondergrond. In dit geval raden wij aan de geïmpregneerde vuren funderingsbalken te vervangen door Azobé Hardhouten funderingsbalken. Deze hardhouten funderingsbalken zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit en kunnen zeer goed tegen vocht.

 

Vloer: ademende folie 

Wij adviseren u een ademendee folie tussen de funderingsbalken en de vloer te plaatsen. Zodoende krijgt u geen condensvorming in uw vloer en gaat uw vloer een stuk langer mee. U dient de ademende folie te plaatsen zodat de folie "naar beneden" kan ademen. Dus mocht er toch wat vocht in de blokhut komen, dan kan de vocht er wel uit, maar niet in. U kunt ook een gewone folie gebruiken, maar wij adviseren een ademende folie.