Uw tuinhuis impregneren

Al onze blokhutten zijn ook geïmpregneerd leverbaar. Door het impregneren zal de levensduur van de blokhut aanzienlijk worden verlengd (let op! U kunt uw blokhut zelf ook zeer goed behandelen met Impraline van Hermadix). Onze blokhutten worden met professionele vloeistoffen geïmpregneerd, waardoor er langdurige bescherming ontstaat tegen schimmels en insekten. Alle onderdelen van de blokhut worden via een speciaal dompel/diffusie proces geïmpregneerd door een gespecialiseerd bedrijf in Nederland. Ook zit bij elke blokhut die geïmpregeerd is een blikje impregneermiddel voor eventueel bijwerken van onderdelen die verzaagd moeten worden. Door de jarenlange ervaring met het impregneren van blokhutten is 100% pasgarantie gegarandeerd! De blokhut is direct na binnenkomst gereed om opgebouwd en/of gebeitst te worden. Wij kunnen de door u aangekochte blokhut impregneren in de kleuren groen of bruin. Afhankelijk van de gekozen impregneerkleur zal deze na 7 tot 16 maanden langzaam vergrijzen. Uiteraard kunt u de blokhut, indien gewenst, direct of een aantal maanden later na de opbouw beitsen in de door u gewenste kleur. 

 

Voordelen impregneren dompelmethode

Voordelen zelf impregneren met kwast en Impraline

- alle onderdelen van het product worden behandeld

- balken worden volledig behandeld (rondom)

- bespaart uzelf tijd (indien u zelf gaat schilderen)

- stuk goedkoper dan dompel-impregneren

- geen bruine of groene kleur van het impregneren aan de binnenkant

- Impraline is kleurloos, dompel-impregneren niet (bruin of groen)

- de kwast brengt meer druk op het hout dus de Impraline dringt dieper in het hout

 


Veel gestelde vragen omtrent het impregneren: 


Hoe lang is de garantieregeling op het geïmpregneerde hout? 
De garantieregeling is 5 jaar op de aanschafwaarde van het hout dat behandeld is. Deze regeling loopt procentueel af naarmate de jaren verstrijken. Na 1 jaar heeft u 100% garantie, na 5 jaar 20%.   

 

Blijft het glas in de ramen tijdens het impregneren? 

Ja, glas blijft gewoon in de ramen/deuren. Deze worden door ons grotendeels na het impregneren gereinigd. Het glas kan gereinigd worden met: HG keramische ovenreiniger. Er is geen verschil tussen enkel- of dubbelglas.  

 

Worden opgeklamte delen, zoals garagedeuren ook geïmpregneerd? 

Ja, alle delen worden behandeld, ook opgeklampte delen. 

 

Tast het impregneren ook hang- en sluitwerk aan? 

Voor zover bij ons bekend na jaren impregneren, niet. De sloten en schilden van de deuren worden overigens gedemonteerd voordat ze geïmpregneerd worden. 

 

Moet ik het huis ook nog schilderen nadat het geïmpregneerd is? 

U dient het huis te schilderen nadat het geïmpregneerd is. Het geïmpregneerde hout moet eerst 6 maanden tot rust komen en daarna kunt u het beitsen, bijvoorbeeld met houtdecor verfbeits van Hermadix. U kan ook binnen 6 maanden over het geïmpregneerde hout schilderen met de speciaal ontwikkelde tuindecoratiebeits van Hermadix.  

 

Kunt u ook Komo keur impregneren met 10 jaar garantie?

Nee, wij zijn gestopt met het onder hoge druk impregneren van blokhutten en tuinhuizen. Veelal gingen balken krom trekken na het impregneer-proces.