Onderhoud tuinhuis

De tuinhuizen, houten garages van Tuinhuis.com worden veelal onbewerkt en onbehandeld aangeleverd. Dit wil zeggen dat ze wel gedroogd zijn, maar niet onder hoge druk geïmpregneerd zijn tegen houtrot (met uitzondering van de funderingsbalken). De prefab tuinhuisjes die wij aanbieden zijn vaak wel beschikbaar in geïmpregneerde versies. Voor het behoud van uw tuinhuisje zijn onder andere belangrijk: een goede ventilatie en de bescherming van het hout. U kunt bijvoobeeld een ventilatierooster monteren of het tuinhuis af en toe goed laten luchten door een kiep-kantel-raam.

U kunt het hout beschermen door het te impregneren met een beits tegen houtrot. Dit kan vaak in verschillende kleuren worden aangeschaft: van kleurloos tot een donkerbruine kleur. De eerste keer is het gewenst het tuinhuis 2 maal te impregneren (dus 2 lagen) en daarna om de 3 à 4 jaar is een enkele laag voldoende. Uiteraard zijn dit schattingen, de omgeving en het weer zijn factoren die de tijd kunnen verkorten of verlengen. Staat een tuinhuis bijvoorbeeld veel in de wind, dan zal het meer te verduren krijgen.

Fundering van tuinhuis

Een goede fundering is essentieel voor het tuinhuis. Deze dient 100% vlak en stevig te zijn, zodat het huis niet kan verzakken en recht staat.