Plaatsen van dakshingles

Het plaatsen van dakshingles is een secuur proces waarbij het niet overbodig is om de nodige voorbereidingen te treffen. In onderstaande stappenplan wordt uitgelegd hoe de dakshingles juist geplaatst dienen te worden.

 

Stap 1

De eerste rij dakshingles dienen aan de onderrand van het dak geplaatst te worden, maar in tegenovergestelde richting! (Dit wordt vaak niet gedaan en wat je dan ziet is van die flapjes die over het dak heen hangen: dit is niet de juiste manier!). U laat de shingles 0,5 tot 1 cm over het dakrand heen steken.

Dakshingles plaatsen 1

 

Stap 2

Als de eerste rijd ligt, dan kan de tweede rij in normale richting gelegd worden. Deze dient 0,5 tot 1 cm af te liggen van de rand. Naar alle waarschijnlijkheid moet u hier de shingles snijden. Gebruik hiervoor juist gereedschap en snij de shingles zoals aangegeven op onderstaande afbeelding.

Dakshingles plaatsen 2

 

Stap 3

De dakshingles dienen met speciale dakspijkers vastgezet te worden. Ze lijken op punaises en mogen niet langer zijn dan 16mm. Ook kunt u gebruik maken van een nietpistool en dan mogen de nietjes ook niet langer zijn dan 16mm. Let er bij nietjes op dat u niet de smalste nietjes neemt, dit om het scheuren van de shingles te voorkomen. De dakshingles die wij leveren zijn zelfklevend en dit in combinatie met de spijkers zullen ze zeer vast zitten.

Dakshingles plaatsen 3

 

Stap 4

Voor de bovenste rand, de nok, dient u de flappen van de shingles af te snijden.

Dakshingles plaatsen 4

 

Stap 5

De shingles boven op de nok dienen ook vastgespijkerd te worden. Zorg dat de stukken elkaar mooi overlappen.

Dakshingles plaatsen 5

 

Extra uitleg dakshingles plaatsen

Op onderstaande afbeelding wordt duidelijk uitgelegd hoe de dakshingles geplaatst dienen te worden. Het is belangrijk dat de dakshingles elkaar op de juiste manier overlappen, omdat anders te veel dakshingles gebruikt worden.

Dakshingles plaatsen correct