Geef uw tuinhuis kleur!

Smaken verschillen. De kleur van uw blokhut is daarom een persoonlijke keuze. De kleur die u kiest speelt een belangrijke rol in uw tuin. De tuin is immers een verlengstuk van uw woonkamer, een plek waar u ontspant, lekker buiten bent en vrienden en familie ontvangt. Dat maakt de blokhut en de kleur waarin deze geschilderd is zo persoonlijk. Gelukkig bent u bij Blokhutwereld aan het juiste adres voor uw blokhut van A tot Z. Wij leveren de verf mee met uw tuinhuis, in de door u uitgekozen favoriete kleur. Zo bespaart u tijd en geld. Ziet u uw blokhut al staan in uw tuin? Compleet en geschilderd? Hieronder leest u onze uitleg over de beits en welke het beste bij u past.


Hermadix verfbeits, watergedragen verfbeits geschikt voor:


1. Onbehandeld hout: Impraline + Houtdecor verfbeits
2. Geïmpregneerd hout: Tuindecoratiebeits


Wat is Hermadix verfbeits en wat zijn de eigenschappen?


Hermadix verfbeits is een watergedragen alkydharsverf, verkrijgbaar in verschillende transparante en dekkende kleuren. De verfbeits is geschikt uitermate prettig voor houten constructies, zoals tuinhuizen, blokhutten, chalets en houten garages. Kenmerken van de beits zijn:

 

  • Enorme kleurkeuze en RAL kleuren mogelijk
  • Het kan moeiteloos over bestaande schilderwerken, het makkelijk verwerkbaar en sneldrogend
  • Na vele jaren bladdert de verf niet
  • Geen nare verflucht, geen schadelijke stoffen 

Onbehandeld hout: Impraline + Houtdecor verfbeits

Een onbehandelde blokhut dient eerst volledig (elk onderdeel 360 graden) behandeld te worden met een preventieve laag Hermadix Impraline, om zo een basislaag aan te brengen tegen houtrot en schimmels. Dat kunt u tijdens de bouw doen of voordat u begint met bouwen. Daarna schildert u de blokhut af houtdecor verfbeits. Tip: schilder ook in de hoekverbindingen en de veer-en-groef. Als de veer-en-groef is meegeschilderd komen er geen blanke strepen te voorschijn als het hout werkt.


Geïmpregneerd hout: Tuindecoratiebeits

Indien u een professioneel geïmpregneerde heeft aangeschaft, is de tuindecoratiebeits voor ideaal om uw blokhut in uw favoriete kleur te schilderen. Tuindecoratiebeits is uniek, omdat er met deze beits direct over geïmpregneerd hout geschilderd kan worden. Geïmpregneerd hout mag namelijk, na 6 maanden geschilderd worden met gewone houtbeits.

 

Veelgestelde vragen

Wij willen graag de blokhut in dezelfde RAL-kleur als bijvoorbeeld ons woonhuis. Kan dat?
Ja dat kan. Geeft u het RAL-nummer door, dan zorgen wij dat de verf in de gewenste RAL-kleur wordt meegeleverd.

 

Hoe weet ik zeker dat de kleur naar mijn smaak is?

Wij bieden zowel trendy als klassieke kleuren aan. Voor elk wat wils. In onze showroom hebben we van alle kleuren geschilderde delen hout, zodat u met uw eigen ogen niet alleen de kwaliteit van de blokhutten kan beoordelen, maar ook de kleur van uw keuze!

 

Kan ik de blokhut ook spuiten met een verfspuit?

Ja dat kan. Het voordeel van watergedragen beits is, dat je de spuit zo met water schoonspoelt. U kunt daarvoor bijvoorbeeld de verfspuit van Wagner, model W-550 gebruiken. U dient houtdecorbeis iets te verdunnen met water, niet meer dan 10%. De Tuindecoratiebeits hoeft niet verdunt te worden.